Bagietka z białą kiełbasą na gorąco

Trochę po studencku, trochę eksperymentalnie...ale coś wyszło :)
Wstępnie ta kanapka nie miała w przepisie pomidora i sera...ale zawsze można coś dodać lub odjąć, więc bawcie się dodatkami :)


Składniki:
1 bagietka
1-2 białe kiełbaski
1/2 świeżej czerwonej papryki
1/2 świeżego ogórka
szczypta papryki ostrej i słodkiej
sól i pieprz do smaku
masło śmietankowe + 1 łyżka oliwy do smażenia

1 plasterek żółtego sera
1 mały pomidor



Wykonanie:
Bagietkę kroimy na długość jaką ma kiełbaska. Wydrążamy w środku.
Paprykę i ogórka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy: solą, pieprzem i paprykami. Mieszamy.
Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i rumienimy na maśle z olejem.
Bagietkę ostrożnie smarujemy wewnątrz i na zewnątrz masłem. Wkładamy kiełbasę i salsę paprykową, a na wierzch ser. Możemy naciąć od góry tak jak ja to zrobiłam.
Zapiekamy w piekarniku w 180C. Podajemy na gorąco.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Rodzynkowiec

Hamburgerowe muffinki

Bezglutenowe ciasto waniliowe