Chocolate Cookies Chunk

Amerykańskie ciasteczka CHOCOLATE COOKIES CHUNK do mleka! :D
Na 
chłodne wieczory w sam raz! 
Takie pieguski. Zakochałam się w nich od pierwszego pieczenia :p
 
Bardzo proste w przygotowaniu :)


Składniki:

2 szkl. mąki

1 łyzka proszku do pieczenia
szcypta soli
150g margaryny (temp. pokojowa)
1/2 szkl. cukru (można uzyć brązowego)
2 jajka
ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy
1 tabliczka (dowolnej byle bez nadzienia z dżemu) czekolady



Wykonanie:
Pokroić czekoladę w kostkę.
Utrzeć margarynę z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, aromat i dobrze wymieszać. Powstała masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.
Do masy dodać pokrojoną czekoladę.
Z masy formować kulki o średnicy 3-4 cm. (Najlepiej zwilżyć ręce wodą, ciasto wtedy nie przylepi się)
Rozkładać na blaszcze w odległości ok. 5-6 cm.
Piec ok 15-20 min na złoty kolor w temp. 175o (z termoobiegiem).

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Rodzynkowiec

Wege Makowiec

Hamburgerowe muffinki